Általános tudnivalók

Túráinkat három- és négyszemélyes túrakenukkal illetve egy- és kétszemélyes túrakajakokkal szervezzük. A hajókban történő csomagszállítás esetén minden hajóban egy üres helyet biztosítunk. Kísérőautós túráinkon a hajókat teletöltjük, kivéve indokolt esetben (pl ha egy pár jelentkezik, és külön kenuval szeretnének menni).

A túrák részvételi díja tartalmazza a hajók, evezők, túrázó hordók, mentőmellények, bográcsok, stb bérleti díját és szállítási költségét, a túravezetők díját, a csomagszállító kísérőautó díját (ahol van), az oktatást, az információs anyagokat és a szervezési költségeket. A díj nem tartalmaz szállás-, étkezési és utazási költségeket, a különprogramok díját, illetve biztosítást.

Az általunk szervezett túrákon és táborokon gyermekek számára 4 éves kor alatt, felnőttek számára 70 éves kor felett a részvétel ingyenes. Bizonyos túráinkon és táborainkon (nem mindegyiken!) 14 éves korig kedvezményt adunk. 14 éves kor felett, illetve ahol a túrakiírás nem jelzi külön a kedvezményt, a teljes részvételi díjat meg kell fizetni.

18 év alattiak írásos szülői engedéllyel és az úszástudás igazolásával, 16 év alattiak csak szülő vagy nevelőtanár kíséretében vehetnek részt a túrákon.

A túrákat és táborokat abban az esetben indítjuk a túrakiírásban megadott feltételekkel, ha egy adott időpontra legalább 8 fő jelentkezett (és részvételi szándékát legalább az előleg befizetésével meg is erősítette). Amennyiben 8 főnél kevesebb jelentkezett, külön árajánlatot adunk.

Amennyiben a 8 fős csoport nem áll össze a vízitúra kezdete előtti 15. napig, illetve ha az időjárási vagy egyéb körülmények lehetetlenné teszik a sportolást, akkor a túrázókat haladéktalanul értesítjük az általuk megadott telefonszámon vagy címen, és visszaadjuk a részvételi díjat, vagy a túrázók egy későbbi vízitúrához csatlakozhatnak, amennyiben ott van szabad hely.

FONTOS!

A megadott programok, távok és táborhelyek csak javaslatok, ezektől közös megbeszélés esetén el lehet térni (bár tapasztalataink szerint így teljesíthetők legkönnyebben a túrák). A túravezetőhöz sem kötelező ragaszkodni: bármikor dönthetsz úgy, hogy inkább elszakadsz a csoporttól, és a saját tempódban haladsz. De nagyon lényeges: a sporteszközöket ugyanott és ugyanakkor kell átvenned illetve visszaadnod, ahol és amikor a csoport többi tagjának is. Ha ezt bármilyen ok (rossz időjárás, betegség, stb) miatt nem tudod megtenni, értesítened kell a szervezőket a megadott ügyeleti telefonszámon. A felmerülő többletköltségeket (pl a sportfelszerelések visszaszállítása a telephelyre) csak abban az esetben nem kell megfizetned, ha a túravezető aláírásával igazolja, hogy a túra megszakadása nem a te hibádból következett be.